ÖRONHÅLTAGNING

Studex® System75™ (hybrid mellan klassisk håltagning samt piercing)


Med Studex System75 blir öronhåltagningen knappt kännbar och nästan ljudlös, vilket gör det till ett perfekt system för öronhåltagning på barn. När det kommer till hygien är det optimalt: Öronhåltagningssmyckena och deras bakstycken är förpackade i en och samma patron. Denna patron sätts sedan in direkt i håltagningsinstrumentet. Patronen kommer aldrig i direkt kontakt med dig eller öronhåltagningsspecialisten, varken under håtagningen eller efter den. Med denna patenterade teknik placeras håltagningssmycket på ett mycket skonsamt sätt.


Såhär går själva håltagningen till (Länk till Studex hemsida)


eftervård

För att få ut mesta möjliga av dina nya hål i öronen är det viktigt att du tar väl hand om dem. Statistiken visar att en stor majoritet av de komplikationer och infektioner som tillkommer till följd av öronhåltagning beror på bristande eftervård. Dessa skötselråd hjälper dig att underlätta läkningsprocessen och minimera riskerna för komplikationer.


Tvätta händerna noggrant innan du rör vid dina öron eller örhängen.

24 timmar efter håltagningen bör du tvätta örats fram och baksida med Studex After Piercing Lotion (finns att köpa för på salongen 7ml 20kr, 50ml 69kr) och fortsätta med detta minst två gånger per dag, utan att ta bort dina håltagningssmycken. Rör smyckets stift fram och tillbaka i hålet medan du använder eftervårdsprodukten.

Försök att hålla örat torrt mellan tvättarna.Vad ska du undvika?

Ta inte av dig örhängena och rör inte vid dina örhängen eller öron i onödan.

Tryck inte fram örhängets bakstycke så att det sluter tätt emot örat. Det är viktigt att låset sitter fast i det lilla hack som finns i stiftets bakre kant, så att luften kan cirkulera runt det nytagna hålet. Detta hjälper läkningsprocessen. Om örhänget sluter tätt runt örat ökar risken för infektion.


Vad kan du göra för att påskynda läkningsprocessen?

Låt håltagningssmyckena sitta kvar i hålen hela tiden under de första 6 veckorna (12 veckor för hål i brosket).

Efter 6 veckor (för örsnibbarna) eller 12 veckor (för brosket), kan du ta av håltagningssmyckena och använda andra örhängen med stift. Se dock till att aldrig vara utan örhängen under läkningstiden.

Använd endast stiftörhängen under 5 månader (detta gäller för örsnibbarna, 12 månader gäller för hål i brosket) efter håltagningen. Dessa stiftörhängen bör vara tillverkade av kirurgiskt stål eller något annat allergivänligt material. Alla örhängen i kollektionerna Studex Sensitive och Studex Select är anpassade för att kunna användas under denna tid. För hål i örats brosk rekommenderar vi barbells.

Undvik att hårspray, schampo, tvål eller andra starka produkter kommer i kontakt med de nytagna hålen. Efter schamponering bör du skölja öronen med rent vatten och sedan tvätta hålen med Studex eftervårdsprodukter, i enlighet med ovanstående instruktioner.

Lättare svullnad eller rodnad kan ske omedelbart efter öronhåltagningen – det är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer dessa skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.